У СумДУ відбувся форум «Молодь та Бізнес»

22-23 квітня у Сумському державному університеті в рамках Молодіжного бізнес-форуму пройшла Весняна бізнес-школа. У заході взяли участь більше 100 осіб: учні 9-10 класів загальноосвітніх шкіл, студенти державних професійно-технічних навчальних закладів, коледжів та університетів із Сум, Полтави, Конотопа, Ромнів, Глухова, Охтирки, а також представники малого та середнього бізнесу м. Суми.

Захід складався з трьох основних частин. Перша – це лекторій із соціального підприємництва та стартапів. Три запрошені спікера з Одеси і Києва представили такі відомі проекти як Impact Hub Odessa, Enactus, Україна без сміття, SIXA та поділилися досвідом у соціальному бізнесі. Друга частина – змагання команд авторів бізнес-проектів за головний приз – участь у бізнес-акселераторі. З 12 поданих проектів до фіналу потрапили тільки 7. Із них 3 проекти-переможці отримали сертифікат на участь у бізнес-акселераторі. А ще 5 проектів були допущені до акселерації за фінансової підтримки команди менторів та журі. Третьою частиною форуму стало створення Бізнес-спільноти міста Суми. Підприємці дізналися про досвід створення подібних спільнот на прикладі Івано-Франківська та Одеси, а також розробили ескіз механізму функціонування Спільноти МСБ у м. Суми

Ініціатори та учасники Молодіжного бізнес-форуму вдячні студентському самоврядуванню СумДУ за фінансування заходу в рамках Пітчингу проектів СумДУ, управлінню молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації, ГО «Центр соціального партнерства» м. Суми.

Запись У СумДУ відбувся форум «Молодь та Бізнес» впервые появилась Стартап центр СумГУ “New Generation”.

Original Article