Два проекти від СумДУ – в лідерах Всеукраїнського конкурсу…

Для участі у Всеукраїнському конкурсі стартапів ще влітку від команд Сумського державного університету, до складу яких увійшли студенти, викладачі та співробітники вишу, було подано шість заявок. Це команди, які мають досвід роботи, бізнес-модель та наявний прототип запропонованих інноваційних розробок. У результаті – до фіналу пройшли 2 проекти СумДУ.

27-28 вересня Міністерством освіти й науки України проведено Всеукраїнський фестиваль інновацій на базі Наукового парку «Київський університет імені Тараса Шевченка». В рамках Фестивалю відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу стартапів, презентації венчурних фондів, виступи запрошених спікерів, наукове шоу, квест, нетворкінг між учасниками та гостями та ін. Команди-фіналісти представили власні стенди у демо-зоні та успішно виступили зі своїми проектами. За результатами конкурсу 2 проекти від СумДУ посіли 3-є місце: серед стартапів у сфері економічних інновацій – проект AUTOBOAT (координатор проекту – к.т.н., доцент кафедри “Прикладне матеріалознавство і технологія конструкційних матеріалів” Станіслав Марченко); серед стартапів у сфері соціальних інновацій – проект 3D-School (координатор – Андрій Півень, у команді – представники кафедри комп’ютерних наук КСУ, група 3D-інновацій ЦКТ, кафедри психології, політології та соціокультурних технологій).

Від спонсора заходу, компанії Stud Travel (організатор молодіжних турів Україною та Європою) представникам СумДУ було вручено сертифікат. Також вони отримали спеціальну нагороду – Менторську підтримку від проектів PETIOLE (український стартап, що увійшов до топ-20 найбільш яскравих ідей 2015 року за версією американського бізнес-телеканалу CNBC) та UD Innovation (платформа для створення мостів між науково-дослідними установами, компаніями та інвестиційним капіталом Данії та України).

Запись Два проекти від СумДУ – в лідерах Всеукраїнського конкурсу стартапів впервые появилась Стартап центр СумГУ “New Generation”.

Original Article